Händer
KD tycker inte att SD-samarbeten är okej för partiets politiker. Foto: Calle Berglund
Växjö

Kristdemokrat stoppades från SD-samarbete: "Fick ett hjärnsläpp"

1:10 min

Det är inte okej för en kristdemokrat att skriva en motion tillsammans med sverigedemokrater. Det fick Ricardo Chavez (KD) i Växjö erfara när hans parti i veckan tvingade honom att dra tillbaka sitt namn från en skrivelse ihop med SD. 

Sverigedemokraternas Ellen Franzén och Maria Palm skickade tillsammans med Kristdemokraten Ricardo Chavez in en skrivelse till kultur och fritidsnämnden i Växjö. Men nu tvingas Chavez backa.

 – Jag tog kontakt med förvaltningen och återkallade skrivelsen från min sida. Jag gjorde ett misstag helt enkelt. Jag fick ett hjärnsläpp, förklarar han.

Den gemensamma skrivelsen som kristdemokraten Ricardo Chavez (KD) tillsammans med Ellen Franzen (SD) och Maria Palm (SD) ligger bakom, handlar Araby park arena. De föreslår att det ska genomföras en enkät på samtliga högstadier och gymnasieskolor i kommunen, där ungdomar får frågor om sina besök på arenan.

Politikerna avslutar yrkandet med: ”Med målsättningen att Araby park arena inte bara ska aktivera ungdomar i området, utan även vara det integrationsredskap den har potential att vara”.

Men efter att förslaget skickats in, så drar nu kristdemokraten Ricardo Chavez tillbaka sitt namn från skrivelsen till kultur- och fritidsnämnden, eftersom partiet inte samarbetar med Sverigedemokraterna.

 – Att föra en dialog tycker inte jag ska vara ett hinder, däremot att man ingår ett samarbete. Det gör vi liksom inte, säger Ricardo Chavez (KD) till P4 Kronoberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista