Per Schöldberg (C), ordförande i Växjöbostäder och Stig-Åke Gustavsson.
Per Schöldberg (C), ordförande i Växjöbostäder och Stig-Åke Gustavsson. Foto: Sveriges radio/privat
Växjö

Per Schöldberg (C): "Skriv ett brev, så tar jag hand om det"

Per Schöldberg (C) om den förlorade kötiden
0:45 min

”Du får ställa dig i kön igen” blev svaret när Stig-Åke Gustavsson som köat för en bostad sedan 2010, ringer det kommunala bostadsbolaget. Det trots löften från Växjöbostäders ordförande om att man ska få ett brev hem för att svara på om man vill stå kvar i kön eller inte. Nu svarar Per Schöldberg att hans ärende ska lösas.

Nyligen berättade P4 Kronoberg att många som vill ha en lägenhet i Växjö inte fått information om att Växjöbostäder har ändrat sina köregler. De som vill stå kvar i bostadskön ska nu betala en årsavgift och sen logga in minst två gånger per år.

Men efter att många personer nu blivit av med sina köpoäng när de missat eller inte fått de mail som skickade ut om regeländringen, så lovade Växjöbostäders ordförande Per Schöldberg (C) att ett påminnelsebrev skulle skickas ut och sa så här i P4 Kronoberg.

 – Vi har bestämt att vi ska införa en påminnelse i form av ett brev i någon form, sa Per Schöldberg då.

Men Stig-Åke Gustavsson har inte fått något brev och nu har han blivit av med sina kö poäng sen 2010.

 – Jag har gått och väntat på brevet så jag ringde dem häromdagen, och då fick jag det här beskedet att så kunde de inte förfara. Men det stämmer ju inte med det som sades i radion.

Hos Växjöbostäder är frågan högprioriterad just nu, enligt ordföranden Per Schöldberg.

 –  Vi kommer att gå igenom hela kön och titta på som har åkt ur, men som avser att stå kvar. Vi kommer att skicka ett brev eller ta kontakt med dem och gå igenom det. Frågan är prioriterad i detta och det pågår ett arbete. Det är tekniskt knepigt och det kommer ta någon månad att komma till rätta med det, förklarar han.

Per Schöldberg uppmanar också Stig-Åke att skriva ett brev till honom och att på nytt anmäla sitt intresse att stå kvar i kön till Växjöbostäder.

– Jag vill att man väldigt tydligt talar om att man vill stå kvar i kön och betala avgiften. Sen får vi titta på det ärendet och alla andra sådana ärenden. Han kan gärna skriva ett brev till mig om att han ska stå kvar i kön, så tar jag hand om det.

     

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".