Angelica Bengtsson
1 av 2
I barndomshemmet i Boaryd laddar Angelica Bengtsson för årets första tävling på hemmaplan. Foto: Per Brolléus
Angelica och per
2 av 2
Reporter Per Brolléus passade på att skjutsa Angelica Bengtsson till fredagens landslagssamling. Foto: Per Brolléus
Växjö

Angelica samlar adrenalin för hemmapremiären

3:55 min

I morgon lördag gör stavhopparen Angelica Bengtsson sin första hemmatävling för året när Nordenkampen avgörs i Växjö. Hon tycker det är skönt att få tävla nära barndomshemmet i Boaryd och laddade upp med att prata form och tävlingsadrenalin med Per Brolléus.  

Nordencampen är en av inomhussäsongens stora höjdpunkter i friidrotten. Tävlingen är friidrottslandskamp där Sverige, Finland, Norge och Danmark/Island möts i 13 olika grenar.

Angelica Bengtssom började sin säsong med en tävling i franska Orléans 16 februari. Nu laddar hon i barndomshemmet i Boaryd för årets första hemmatävling och premiären i Nordenkampen.

– Det blir första gången jag är med där och det är riktigt kul att det är på hemmaplan, så att jag kan bo hemma och tävla mot så stort motstånd, säger Angelica Bengtsson.

Formen är bra, men hon har lite träningsvärk från gymnastikträningen, som ska hjälpa henne att använda musklerna rätt vid luftfärderna över ribban.

– Men den ska vara över till imorgon. Det är ändå bra med träningsverk, så att man vet vad man har musklerna någonstans.

Hjärnspökena hon hade problem med förra säsongen visade sig vara smärtor i handen, som hon nu har bättre ordning på.

– Någonstans bak i huvudet så visste jag att när jag hoppar upp får jag en stor stöt i händerna. Men jag visste inte om det, för när jag hoppar har jag sådant adrenalin att jag inte känner när det gör ont, förklarar Angelica Bengtsson.

Under året blir det sex tävlingar inomhus och tio utomhus. Det kan tyckas lite för en tävlingsmänniska som Angelica. Men inte om rätt laddning ska finnas där varje gång.

– Det adrenalinet jag får under en tävling skulle jag inte kunna få till om jag tävlade varje vecka, och då skulle det inte bli mycket till tävling och hela effekten skulle försvinna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista