Angelica Bengtsson hoppar stav.
Angelica Bengtsson. Foto: Andy Wong/TT
Friidrott

Säsongsbästa av Angelica i Nordenkampen

3:34 min

Sverige vann Nordenkampen komfortabelt. Kronoberg bidrog på ett bra sätt, då Angelica Bengtsson, Fanny Roos och Alexander Brorsson alla tog segrar för Sverige. 

Det blev en fest i ett fullsatt Telekonsult Arena i Växjö. Kampen om Norden vann tveklöst av Sverige. Herrarna vann med 146 poäng, närmast efter var Norge på 117 poäng. För damerna blev det seger med 155 poäng med Finland närmast efter på 103,5 poäng.

Bland Kronobergs framgångar märks Fanny Roos som visade att hon är Nordens bästa i kulstötning på damsidan. 16.81 blev hennes längsta stöt. Fanny visar en trygghet med stötar runt 16.80 vilket är en styrka. Till kvalgränsen för inomhus-VM är det nog för långt, då den ligger på 18.10 men Fanny har fått en fin start på 2016.

Alexander Brorsson vann 60 meter häck och noterades för årsbästa och arenarekord med sin tid på 7.75. I 200 meter slutade Alexander femma.

Och sist men inte minst. Angelica Bengtsson bjöd på stor show när hon vann stavhoppet på 4.66. Även det var ett arenarekord men även årsbästa för Angelica. Stavtjejen från Boaryd gjorde tre försök på 4.71 men var inte nära denna gången. Det är dock en höjd som krävs för att kvala in till inomhus-VM i mars. Angelica Bengtssons främsta mål är dock OS i Rio. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista