Växjö IBK (Vipers) firar mål mot Granlo. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Innebandy

Vipers kvar på slutspelsplats efter seger

2:27 min

Trots en kanonstart från gästande Gävle så var det Växjö som ville och kunde bäst. Med tålamod arbetade hemmalaget ned gästerna inför 920 åskådare i Fortnox Arena och vann till slut med hela 8-2.

Gävle fick bästa tänkbara start på lagets måstematch när man inom loppet av två minuter gjorde både 0-1 och 0-2. Först ut i målprotokollet var Andreas Dahlkvist som sedan följdes upp av Erik Olsson. Gästernas start blev en nödvändig väckarklocka för Växjöspelarna som därefter hade det mesta av bollinnehavet och anfallsspelet. Gävle stack emellan med en och annan kontringschans.

Växjö fick en viktig reducering när Eric Roos klippte till direkt på Markus Jonssons pass. Skottet gick längs golvet och den för övrigt duktige Tobias Steineck i Gävleburen fick se sig slagen. 

Hemmalaget fortsatte på inslagen linje i period nummer två och ägde mycket av bollen. Gävle stack emellan med en del bra kontringslägen men lyckades inte etablera samma längd i anfallspelet som Växjö. Hemmalaget å sin sida väntade allt för länge på att gå på avslut under sina anfall. Detta kom det dock att bli ändring på.

Först att noteras för mål i period två var Filip Kjellsson som i en spelvändning sköt i steget samtidigt som två Gävlebackar gick ihop framför honom för att hindra hans framfart. Detta skymde Gävles målvakt som tvingades vittja målburen för andra gången i matchen.

Att det lönar sig att skjuta blev återigen tydligt när Oliver Johansson jagade efter en boll som var på väg ifrån honom och Gävles mål. När han nådde bollen så vände han sig blixtsnabbt och sköt direkt tätt intill den vänstra stolpen vilket innebar 3-2. Ett resultat som stod sig ändra fram till andra periodvilan.

Efter pausen kom en ordentlig islossning från hemmalaget. Först ut var Valdemar Ahlroth som löpte in centralt och sköt i steget och i mål. Det följdes upp av Christopher Holmér som gjorde mål i numerärt underläge. Därifrån och framåt var det show av hemmalaget som visade upp fina anfallsvarianter mot ett uppgivet Gävle. Det blev till slut 8-2 efter att Filip Kjellsson noterades för sitt andra mål samt att Ludwig Person och André Andersson gjorde var sitt.

Växjö går i och med segern upp på 35 poäng och en sjundeplats. På nionde plats precis utanför slutspelsstrecket ligger AIK på 32 poäng. För Gävle är det dock värre, i och med förlusten så är hoppet om förnyat SSL-kontrakt helt borta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista