Polisbil i Lenhovda
En man sköts under ett polisingripande i Lenhovda på måndagsmorgonen. Foto: Lars-Peter Hielle/ Sveriges radio
Lenhovda

22-åring allvarligt skadad efter polisens skott

0:52 min

En 22-årig man beväpnad med kniv sköts av polis i en bostad i Lenhovda i måndags morse. Mannen skadades allvarligt och vårdas nu på Växjö lasarett.

Strax efter klockan 9 på måndagsmorgonen larmades Kronobergspolisen till en pågående misshandel i en lägenhet på Storgatan i Lenhovda. Vid ingripandet sköts en knivbeväpnad man.

– När polispatrullen kommer dit möts man av en hotfull, knivbeväpnad person, och i det här läget tvingas polismännen att skjuta verkanseld mot den här personen, säger polisens pressinformatör Robert Loeffel.

Mannen fördes till Växjö lasarett, där han nu vårdas med allvarliga skador.

Mats Fransson blev vittne till skjutningen och såg hur mannen gjorde flera utfall mot polisen, innan han sköts.

– Det ska inte hända här, det är som på en film nästan.

Elisabeth Sjöström blev också vittne till händelsen och såg den skjutne mannen ligga blodig på marken med poliserna över sig.

– Jag hörde pistolknallarna och såg honom ligga blodig på marken. Det som har hänt är fruktansvärt läskigt, säger hon.

Kronobergspolisen håller just nu på utreda den misstänkta misshandeln och skjutningen i Lenhovda. Men enligt polisens pressinformatör Robert Loeffel har man inte sett några tecken på att en misshandel har skett på platsen.

Det finns inte heller några inga vittnesuppgifter om det, och polisen påträffade inga andra skadade personer, förutom den knivbeväpnade mannen som sköts.

Efter skjutningen har polisen startat en internutredning om polisernas agerande. Den allvarligt skadade 22-åringen är misstänkt för hot mot tjänsteman. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista