Stavhopparen Angelica Bengtsson hoppar ut sig på 4.49 under Globen-galan i Stockholm på onsdagskvällen.
Stavhopparen Angelica Bengtsson. Foto: Maja Suslin/TT.
Friidrott/Globengalan

Angelica Bengtsson kan avsluta inomhussäsongen

Efter att ha klarat 4,39 utan problem rev Angelica Bengtsson ut sig redan på 4,49 i Globengalan. En stor missräkning för Bengtsson, som nu överväger att stå över resten av inomhussäsongen.

– Jag ska diskutera det, men jag kanske ska lägga ned säsongen nu, säger hon.

Bengtsson har på nytt fått känningar av handskadan som till och från har hämmat henne under det senaste året.
– Jag har gått med de här tankarna ett tag, speciellt efter Nordenkampen då handen mådde riktigt dåligt dagen efter, säger Bengtsson.

– Direkt när jag kom till Stockholm tog vi en ny röntgen och gick till handkirurg och arbetsterapeut och allt sånt här, och jag fick en massa övningar. Så jag tror att det kommer att lösa sig. Men då skulle jag vilja att det löser sig så snabbt som möjligt inför OS, vilket är det viktigaste.

Angelica Bengtsson hade planerat att tävla i SM i Malmö nästa helg, för att göra ett sista försök att kvala in till inomhus-VM i Portland i mars. Men 22-åringen väljer kanske att rikta fokus på Rio de Janeiro redan nu.

– Jag är lite negativ och pessimist, men jag tror inte att jag kvalar in till VM på SM, säger hon.

–Då kan jag lika gärna åka hem och träna till OS i stället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista