Växjö

Rektor:"Vi har haft god stämning"

2:28 min

Annica Ericsson, rektor på Bergundaskolan, berättar att stämningen där är bra, trots den misstänkta våldtäkt som anmäldes på skolan under tisdagen. Föräldrarna är också tacksamma för skolans sätt att snabbt informera om händelsen.

– Med tanke på det som hänt, så tycker jag att vi har haft en god stämning. Många frågor såklart, men väldigt positiva och öppna elever, säger Annica Ericsson, rektor på Bergundaskolan.

Under torsdagen har lärarna på skolan informerat och pratat med eleverna om händelsen. Annica Ericsson tycker att reaktionen har varit lugn.

– Eleverna har fått möjligheter att ställa frågor och prata. Även om de kanske inte fått så många svar, har vi funnits där för eleverna under dagen, berättar hon.

Fältgruppen och säkerhetspersonal från utbildningsförvaltningen förstärkte också bemanningen på Bergundaskolan på torsdagen. Men samtal var fokus under dagen.

Vad har ni fått för reaktioner från föräldrar?

– De uttrycker bestörtning över att det händer på deras barns skola. Men de är nöjda med att vi informerat om det och att vi försöker vara så öppna och tydliga vi kan.

Enligt Kronobergspolisen har den misstänkta våldtäkten hänt vid en lekplats i närheten av skolan mellan klockan 10 och 12 på tisdagsförmiddagen.

Polis och åklagare tror vidare att det kan finnas utomstående vittnen till händelsen, och efterlyser nu hjälp från allmänheten och personer som  passerade platsen att höra av sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista