Dennis Rasmussen avgjorde mot Färjestad. Foto: Stig Kenne/Scanpix
Foto: Foto: Stig Kenne/Scanpix
Växjö Lakers

Obama till Rasmussen: "Så ska en hockeyspelare se ut"

Dennis Rasmussen: "Obama var väldigt trevlig"
5:48 min

Förre Växjö Lakers-spelaren Dennis Rasmussen, 25, spelar till vardags för regerande Stanley Cup-mästarna Chicago Blackhawks i NHL. Och häromdagen fick han träffa USA:s president, Barack Obama.     

Chicago Blackhawks vann Stanley Cup förra säsongen och kunde därmed titulera sig som världens bästa ishockeylag. 

Som seden lyder blev världens bästa ishockeylag inbjudna till Vita Huset i Washington för att träffa presidenten. 

Mitt i allting – tidigare Växjö Lakers-spelaren Dennis Rasmussen. 

– Först och främst kom vi dit och gick igenom ex antal säkerhetskontroller. Sedan gick runt och kollade lite och dem berättade lite om historien bakom Vita Huset. Sedan satt vi och väntade i ett rum och reste oss upp när Barack Obama kom in i rummet. Han sa väl någon kort kommentar till alla.

Sa han något speciellt till dig?

– Haha. Ja. Han tyckte jag såg ut som en riktig hockeyspelare. Jag har precis sytt nio stygn över näsan. Så han skrattade lite grann och sa att "det är precis så här man ska se ut när man kommer och hälsar på i Vita Huset. Så där ser en riktig hockeyspelare ut", berättar Dennis Rasmussen.

– Sedan började alla skratta. Han var riktigt rolig faktiskt och drog mycket skämt. Han var väldigt ödmjuk och trevlig. Det var kul att träffa honom, säger Dennis Rasmussen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".