Roger Waldemar, Nelson Garden Arena
1 av 2
Roger Waldemars "tröja" upphissad i taket Foto: David Faxå
Roger Waldemar Tingsryd
2 av 2
Roger Waldemar får sin tröja hissad Foto: David Faxå

Taif-legendar hedrades med hissad tröja

1:58 min

Inför matchen mellan Tingsryd och Almtuna skedde något historiskt i Tingsryd. Hemmalaget valde att hedra en av sina mest legendariska spelare - Roger Waldemar - på klassiskt hockeymanér.

Inte nog med att serienykomlingen Tingsryd historiskt nog kan bli klara för viktiga topp-två i Hockeyallsvenskan, under fredagsaftonen skedde ytterligare en historisk grej i Nelson Garden Arena. För första gången någonsin valde Taif att hissa en tröja i taket på Taif:s hemmahall.

Strax inför nedsläpp i matchen mellan Tingsryd och Almtuna välkomnades Roger Waldemar ut på isen. Från en röd matta kunde Waldemar se sin tröja nummer 20 hissas upp i taket på Nelson Garden Arena.
– Det är en härlig känsla att vara den första som får sitt namn upphängt i hallen. Detta tackar man ju inte nej till, man tackar ju inte nej till att ta emot publikens jubel, berättade Waldemar efter ceremonin.

Waldemar gjorde 17 säsonger i A-laget och hann under dessa år med över 400 matcher. Han är dessutom född och uppvuxen i byn och fostrades i Tingsryds pojklag. Efter den aktiva karriären har Waldemar varit både tränare och kanslist.

Att hissa upp en tröja i taket är i hockeyvärlden ett klassiskt grepp för att hedra en legendarisk spelare.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista