Tingsryd-Björklöven
Tingsryd ett hårsmån från final Foto: David Faxå

TAIF en hårsmån från hockeyallsvenska finalen

1:58 min

Det blev "bara" två poäng för Tingsryds AIF och därmed ingen säkrad andraplats ännu. Det ska dock till ett mirakel för att TAIF ska tappa finalplatsen nu.

Förutsättningarna inför matchen var glasklara: Skulle Tingsryd vinna mot Almtuna på ordinarie tid och ta alla tre poäng skulle det vara matematiskt omöjligt för Oskarshamn att ta sig ta sig upp till den ack så viktiga andraplatsen. Ettan och tvåan i Hockeyallsvenskan kommer ju nämligen att ställas mot varandra i bäst av fem möten, där vinnaren av den matchserien får möta laget som kommer sist i SHL.

Matchen mot Almtuna var väldigt jämn men slutade i en Tingsrydsseger, dock så krävdes det straffläggning vilket innebär att Almtuna norpade åt sig en pinne hem till Uppsala. Tar man en närmare titt på tabellen kan man konstatera att det kommer krävas ett mirakel ifall Tingsryd ska tappa andraplatsen. Taif måste nämligen förlora alla återstående matcher samtidigt som Oskarshamn går fullt. Dessutom måste kustlaget ta igen det 26 mål stora övertaget Tingsryd har i målskillnad.

Efter matchen var det en aningen lättad Robin Olsson.
–Just nu är vi bara glada att vi lyckades vända sent i den här matchen och få med oss två oerhört viktiga poäng.

Tingsryd har trots poängtappet fortsatt chans på att vinna Hockeyallsvenskan, vilket skulle innebära en extra hemmamatch mot AIK.
– Vi har ett bra bortafacit och ett bra hemmafacit, men jag ska inte sticka det under stol: Jag vill ha en extra hemmamatch.

"Stort grattis till Roger"

Inför matchen hedrades Tingsryds-legendaren Roger Waldemar med en upphissad tröja i taket. Som lagkapten och Tingsryds-son var det något Olsson gillade.
– Det var en fin känsla. Roger har gjort väldigt många matcher i Taif-tröjan. Stort grattis till Roger. Att själv få tröjan hissad här någon dag hade ju varit fint, men jag försöker ta en säsong i taget.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista