Anna Medin
Anna Medin var en av många Linnerydsbor som lämnade över protestlistan till Tingsryds kommun på måndagen. Foto: Karin Ernstsson/ Sveriges Radio
Linneryd

800 protester mot Lindegårdens nedläggning

2:17 min

800 personer har skrivit på en protestlista mot att lägga ner äldreboendet Lindegården i Linneryd och andra verksamheter på orten. På måndagen lämnade ett trettiotal invånare över listan till Tingsryds kommun.

– Vi protesterar mot nedläggningen av det särskilda boendet Lindegården. Men också mot nedläggningen av simhallen och bibliotek. Det är en nedrustning av hela Linneryd, säger Anna Medin.

Förstår ni inte att kommunen har problem med pengar?

– Jo det gör vi, men vi tycker att kommunen lägger och har lagt pengarna lite fel. Det är våra gamla och våra barn som man ska prioritera.

Men går det att ha service överallt, även i Linneryd?

– Ja, det måste man ha. Plus att alla generationer måste flytta på sig så att det finns lediga hus att hyra eller köpa till den yngre generationen, eftersom man inte bygger så mycket nya hus på landsbygden, säger Linda Borglind.

Hon driver jordbruksföretag med sin man i Linneryd och vill att samhällsservicen ska finnas kvar.

Kommunalrådet Mikael Jansson (S) tog emot namnlistorna och meddelade att den politiska diskussionen fortsätter, innan beslut om sparförslaget tas 29 mars.

Finns det någon chans att det blir på ett annat sätt än det ni sagt?

– Det vill inte jag säga nu. Men sparförslaget ligger i runda slängar på 3,5 miljoner. Och hade någon verksamhet drabbat mig på liknande sätt, hade jag kanske agerat likadant, säger kommunalrådet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista