Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
P4 Kronoberg

Pers gamla macka fyller fem år

Publicerat onsdag 24 februari 2016 kl 06.00
Anna Blücher på Linnéuniversitetet tar sig an P4-mackan i sitt labb. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
1 av 4
Anna Blücher på Linnéuniversitetet tar sig an P4-mackan i sitt labb. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Per Brolléus och sin fem år gamla inplastade italienska macka från sportlovet 2011. Foto: Anne Marchal/Sveriges Radio
2 av 4
Per Brolléus och sin fem år gamla inplastade italienska macka från sportlovet 2011. Foto: Anne Marchal/Sveriges Radio
Reportern Lars-Peter Hielle på väg till Linnéuniversitetet i Kalmar för att få veta om mackan går att äta efter fem år.
3 av 4
Reportern Lars-Peter Hielle på väg till Linnéuniversitetet i Kalmar för att få veta om mackan går att äta efter fem år.
Anna Blücher, livsmedelsexpert på Linnéuniversitetet tar sig an den fem år gamla mackan. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
4 av 4
Anna Blücher, livsmedelsexpert på Linnéuniversitetet tar sig an den fem år gamla mackan. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio

Den ser ganska fräsch ut trots sin ålder. Per Brolléus inplastade macka är från 2011. Frågan är om den går att äta.

Följ mackans väg från studion till labbet i P4 Kronoberg!

Det är något oklart vad mackan egentligen innehåller eftersom texten är på italienska. Vi på P4 Kronobergs redaktion tror att den innehåller skinka och majonäs men är lite osäkra på om det är någon ost i den eller inte.

– Sonen köpte den på en sportlovsresa 2011 men den blev kvar i väskan oäten. Jag har sparat den hemma i kylen och firat årsdagen varje dag med lite ceremoni på sociala medier. Nu när det gått fem år tyckte jag det var dags att kolla vad den egentligen innehåller, säger Per Brolléus

I dag tar P4 Kronobergs reporter Lars-Peter Hielle mackan med sig och åker till livsmedelsexperten Anna Blücher på Linnéuniversitetet för att få den undersökt.

Går den att äta - det är den stora frågan?


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".