Pappornas kök
Integrationsprojektet Pappornas kök sammanför pappor och barn för matlagning och nya möten. Foto: Peter Svensson
Växjö

Papporna möts i nytt matkulturprojekt

Jens Vikingsson: "Fick positiv respons på idén"
2:41 min

Pappornas kök är namnet på ett projekt som ska kombinera matlagning och integration. En kväll i veckan i Växjö ska ett gäng pappor med olika bakgrund träffas för att umgås och laga mat tillsammans med sina barn.

Jens Vikingsson är kostchef i Tingsryds kommun, och har tagit initiativ till projektet på sin fritid. Hittills har ett tiotal pappor med utländsk bakgrund anmält intresse, men fortfarande behövs några svenskfödda pappor till matlagningsträffarna.

– Pappornas ska kök ska vara ett integrationsprojekt där inflyttade och svenskfödda pappor ska träffas, laga mat och planera kvällar tillsammans, säger Jens Vikingsson.

Han fick idén till projektet när han funderade över integrationsfrågan och vad han kunde göra åt den. Konceptet kommer från början från ett danskt matlagningsprojekt och nu har det har spritt sig till andra städer i Sverige.

– Att samlas kring maten är ett bra sätt att träffas och börja prata om allt möjligt. Jag räknar med att få nya vänner och att barnen får nya vänner.

Matlagningsträffarna ska dra igång i början av mars och i kväll kl.19 hålls ett planeringsmöte på Panncentralen i Växjö, där alla intresserade är välkomna.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".