Här ser man Sandra Harrysson och hennes dotter Sigrid på isen i Lenhovda ishall.
Sandra Harrsson och hennes dotter spelar hockey på sportlovet. Foto: Anneli Koskinen/Sveriges Radio
Kronoberg

Uppvidinge kommun struntar i sportlovslediga

1:20 min

I Tingsryd och Markaryd finns det en lång lista på aktiviteter för den som är ledig. Men så ser det inte ut i Uppvidinge. Där samlar kommunen inte ihop någon lista över aktiviteter, och kommunen tar inte heller ansvar för att anordna några aktiviteter.

Tidigare år har man i Uppvidinge haft aktiviteter på bland annat kulturskolan, men inte i år.

– Det var ett sviktande intresse så småningom, säger Anders Käll, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

I de andra kommunerna i länet finns det i alla fall någon form av sportlovsaktivitet som den kommunala verksamheten anordnar, på fritidsgårdar, bibliotek eller liknande. Hur mycket varierar dock.

Även om det till största del är föreningar som håller i aktiviteterna så har de flesta kommuner samlad information på sina hemsidor. Men i Uppvidinge så räknar man med att föreningslivet sköter den biten.

En av de aktiviteter som finns att göra i kommunen är allmänhetens åkning i Lenhovda ishall, men det är på initiativ av Lenhovda IF.

– Jag skulle sett att gympahallarna var mer öppna, eller att man träffades och var ute i naturen och grillade korv och lekte lekar, säger Sandra Harrysson som är i ishallen med sina barn.

Hon säger också att hon gärna skulle gjort mer saker här i kommunen om det hade funnits.

– Men man får ju engagera sig lite själv också, och dra igång något, det går inte alltid att skylla allt på alla andra, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista