Växjö

Växjö kommun ser över parkeringspriserna

1:34 min

Kommunstyrelsens arbetsutskott ger fastighetsbolaget Vöfab i uppdrag att se över och marknadsanpassa parkeringskostnaderna för platserna under kommunhuset, efter P4 Kronobergs avslöjande.

– Jag tycker inte att det är konstigt att man upplåter platser till de som jobbar på en plats, men däremot är summan alldeles för låg. Därför har vi sagt att vi ska se över det, och det borde vi naturligtvis gjort för länge sedan, säger kommunalrådet Åsa Karlsson Björkmarker (S), som själv hyr en garageplats under kommunhuset.

Hon berättar att de 70 platserna under kommunhuset hyrs till ett självkostnadspris på 275 kronor i månaden, eller 9 kronor om dygnet.
– Så skulle vi inte ha gjort. Vi skulle ha haft ett annat system, det är tydligt.

Bo Frank (M), ordförande i kommunstyrelsen, håller med om att priset ska förändras, men försvarar ändå att parkeringsplatserna finns, eftersom tjänstemän, politiker och chefer behöver dem till möten och sammanträden i jobbet.

– Det är väldigt ofta så att man behöver bilen till bokade sammanträden och liknande, och det är det som är motivet till att platserna har funnits från första början, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista