Klotter på Araby. "Fuck polisen"
På måndag börjar Kronobergspolisen sin särskilda satsning på Araby. Bilden visar tidigare klotter på en byggnad i bostadsområdet. Foto: Arkivbild: Per Brolléus/ Sveriges Radio
Växjö

"Det kommer kanske bli provocerande för vissa, men det ska det vara"

3:22 min

På skottdagen, måndag 29 januari börjar Kronobergspolisen sin särskilda satsning Sigrid på Araby i Växjö. Under torsdagen fanns polisen på plats i området för att informera om sin ökade närvaro och det gemensamma trygghetsarbetet.

– Vi har lämnat ut information till varje hushåll i Araby för att informera om satsningen i området och att man kommer att se polisen oftare, säger Scott Goodwin, kommunpolis i Växjö.

Målet med satsningen är att öka tryggheten och minska brottsligheten i Araby. Men polisen poängterar att många aktörer är inblandade, bland andra sociala insatsgruppen som kommer att jobba de ungdomar som är på väg in i brottslighet.

Det är inte bara en polissatsning, utan en samhällssatsning på området. Vi ska tillsammans med kommun, fastighetsbolag och alla som bor i området jobba för att öka tryggheten, säger Scott Goodwin.

Tror du att en ökad polisnärvaro kan upplevas provocerande till en början?

– Absolut inte. Vi var ute med polisvolontärerna i dag (torsdag) och de fick positiva kommentarer från folk, som tyckte det är bra att vi drar igång. Det kommer kanske bli provocerande för vissa, men det ska vara provocerande för vissa. Vi kanske tar lite av deras plats när vi visar att det är samhället som har kontroll över området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista