Ludwig Persson i Växjö IBK (Vipers). Arkivfoto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Ludwig Persson i Växjö IBK . Arkivfoto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Växjö

Växjös inledning säkrade slutspel

1:59 min

Den på förhand så uppskrivna matchen mellan Växjö Vipers och Mullsjö blev inte så jämn som förväntat. Växjös fina inledning gav ett försprång som bortalaget inte kunde hämta ikapp. I och med detta är det också klart att det kommer bli kvartsfinalspel i Fortnox Arena.

Matchen mellan Växjö Vipers och Mullsjö AIS målades upp som en match av slutspelskaraktär. Bägge lagen kunde säkra en slutspelsplats vid vinst och efter förra säsongens heta kvartsfinaler lagen emellan fanns en rivalitet som skulle visa sig på planen, sas det. Något superhett spel blev det dock inte i Fortnox Arena under torsdagskvällen.

Växjö Vipers satte full fart direkt och spräckte nollan efter 30 sekunder. Inte långt senare kom också 2-0, och matchen kändes tidigt avgjort även om det återstod många minuter att spela. Växjö stängde igen defensiven rejält och när väl Mullsjö fick igenom skotten var Eero Kosonen en mur i målet. Det var inte förrän i slutet av matchen som det visades heta känslor på planen, men då var matchen redan avgjord.

"Vi går för fjärdeplatsen"

Segern innebär att Växjö är klara för slutspel. Även om AIK matematiskt kan gå om så är det en omöjlig uppgift då Växjös målskillnad ger en rejäl fördel. Innan det är dags för slutspel ska dock ytterligare två matcher avverkas. Skulle Växjö vinna dessa har man chans på fjärdeplatsen. Forwarden Ludwig Persson ser fram emot matcherna.
– Det vore skönt att komma fyra i tabellen och få hemmafördel. Det beror också lite på vilka lag som väljs, men det är klart vi går för fjärdeplatsen.

Något motstånd i kvartsfinalen har inte Persson tänkt på än.
– Jag har inte ens tänkt på det. Vi ska ju slå alla lag. Med de tre femmorna som vi har, när alla jobbar åt samma håll så kommer vi in på alla motståndare. Det känns inte som vi har några mardrömsmotståndare i år. Så det spelar faktiskt ingen roll för mig.

"Inga som helst problem att ställas mot Växjö igen"

Någon som var besviken efter match var Mullsjös Petter Van Keppel. Han ställs dock gärna mot Växjö igen i slutspelet.
– Så länge det blir grisigt då gillar jag de flesta motståndarna. Jag skulle inte ha några som helst problem mot att ställas mot Växjö igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista