Mattias Karlsson
Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen. Foto: TT
Kronoberg

Mattias Karlsson skrev under falskt namn på extremsajt

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson har skrivit under påhittat namn på den högerextrema sajten motpol. Det skriver tidningen Expressen idag.

Sverigedemokraternas tidigare vikarierande partiledare Mattias Karlsson har under påhittat namn skrivit på den högerextrema sajten Motpol. Det här skriver tidningen Expressen i dag.

Mattias Karlsson officiellt tagit avstånd från sajten och kallat den icke-demokratisk och neofascistisk, men har alltså själv medverkat på den.

Expressen har tagit del av en mejlkonversation, där det framgår att Mattias Karlsson tillsammans med den dåvarande ledarem för Sverigedemokratisk ungdom, Erik Almqvist gjort upp om att medverka på sajten under namnet Anders Lundgren.

Till Expressen säger Mattias Karlsson att han inte har något minne av händelserna.

Mattias Karlsson är Sverigesdemokraternas gruppledare i riksdagen och bor sedan drygt 2 år tillbaka i Norrhult i Uppvidinge kommun.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista