Kommunpolis Per-Axel Tobiasson
Per-Axel Tobiasson, kommunpolis i Tingsryds kommun Foto: Carina Bergqvist
Tingsryd

En bil bakom nio inbrott i Ryd, Urshult och Tingsryd

2:54 min

Natten mellan fredag och lördag stals en bil i Tingsryd. Samma bil användes sedan vid nio inbrott i trakterna kring Ryd och Urshult, enligt Kronobergspolisen. I går morse greps två personer misstänkta för stölderna.

I helgen drabbades Ryd, Urshult och Tingsryd av en inbrottsvåg med nio inbrott i källare, garage och bilar från fredag till söndag. Även hembygdsgården i Tingsryd hade inbrott och i natt anmäldes också ett inbrott i en restaurang i Rävemåla.

Enligt Kronobergspolisen använde tjuvarna samma bil vid alla inbrotten.

– Det finns iakttagelser på bilen på flera ställen. Man har känt igen bilen på modellen och ett trasigt avgassystem, vilket har varit genomgående på alla de här platserna, säger Per-Axel Tobiasson, kommunpolis i Tingsryds kommun.

I söndags morse greps en kvinna och en man i bilen i Olofström. De är nu anhållna misstänkta för stölderna.

– Vi var snabbt på plats och kunde lägga ihop en riktning för deras färdväg, vilket gjorde att vi sedan kunde gripa dem.

Vid inbrotten stals alkohol, GPS från bilar, bensin, dieselolja och datautrustning. De anhållna personerna är tidigare kända av polisen.

– Man har gått från ställe till ställe och stulit småprylar, säger Per-Axel Tobiasson.

Är folk oroliga här i Tingsrydstrakten?

– Det blir man ju vid en sådan här raid. Vi hade ju nio inbrott här  och det får stort genomslag på en liten ort. Man känner sig otrygg eftersom risken att bli utsatt är hög.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista