Polisbil
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Växjö

Fortsatt smällande i Växjö oroar

1:03 min

De senaste veckorna har det hörts explosioner eller höga smällar på flera platser i Växjö, senast i går kväll på Araby. Men vad som smäller eller vem som ligger bakom smällandet, det vet polisen inget om.

– Patruller har varit på plats ett flertal gånger efter de här smällarna i de områden som allmänheten har kunnat peka ut, utan att man sett några spår efter någonting, säger Andreas Jörnefeldt, inre befäl vid polisen.

På Facebookgruppen "Lugn och ro i Araby" var det mycket aktivitet i går kväll med över ett 40-tal inlägg, hur svårt är det för er att agera?

– Polisen gör ju sitt yttersta för att stävja detta. För det här att man inte vet vad det är för någonting eller var smällen kommer ifrån gör ju att det sprids en viss oro givetvis.

– Polisen försöker vara på platsen och lunga ner stämningen och nu kommer ju den här Arabyinsatsen att starta, så det kommer bli en betydligt högre närvaro i området, säger Andreas Jörnefeldt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista