Tingsryds supportrar firar
Foto: Foto: Elvedin Basic/Sveriges Radio.
Tingsryd

Första slaget till Småland när TAIF segrade inför storpublik

Magnus Sundquist och Niklas Enberg efter segern mot AIK
4:39 min

Det var fullsatt i Nelson Garden Arena i Tingsryd då första slaget i bataljen seriefinalen mellan Tingsryd och AIK gick i småländsk favör. Tingsryd vann matchen med 3-0.

Det var fullsatt, 3650 personer, i Nelson Garden Arena i Tingsryd när Tingsryd och AIK möttes i den första matchen av den hockeyallsvenska finalen.

AIK inledde matchen bäst, men lyckades inte kapitalisera på sitt övertag. Backen Jonathan Andersson var närmast för gästerna när han sköt i stolpen tidigt i den första perioden. 

Istället var det två individuella prestationer som grundlade hemmalagets seger. Kari Sihvonen slet sig loss och gav Tingsryd ledningen. Emil Forslund satte 2-0 och Niklas Enberg avgjorde i öppen kasse. 

"Helt fantastisk stämning"

En seger som tränaren Magnus Sundquist såklart var nöjd med. 

– Helt fantastisk stämning. Jag har bara hört talas om hur stämningen är här nere när det är fullsatt. Jag hade aldrig varit med om det själv. Helt makalöst. Vi gör en otroligt stark match. Jag är otroligt nöjd. Vi måste spela på den här nivån för att rå på AIK, säger Magnus Sundquist. 

Och Niklas Enberg, ovan målskytt i hemmalaget, var strålande glad efter segern. 

– Visst är detta surrealistiskt. Tingsryd som är en sådan liten bygd.. Men samtidigt är det idrott vi pratar om. Vi är en stark grupp, med skickliga och smarta spelare. Nä, det är magiskt att vinna den här första matchen. Det var väldigt viktigt, säger Niklas Enberg. 

Men för att gå vidare måste ni besegra AIK på Hovet. Klarar ni av det?

– Efter den här segern vet vi att vi kan vinna mot AIK. Men samtidigt är det en helt annan sak att åka till Stockholm och spela på ett kokande Hovet där vi vet att AIK är starka. Men det finns inga tvivel om att vi vet att vi kan vinna där, säger Niklas Enberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".