Rita Dahmberg, Linda Roos, Jenny Josefsson
Rita Dahmberg, Linda Roos, Jenny Josefsson undrar när Mohedaskolan ska byggas ut och varför det har eleverna har fått ha lektioner i baracker i sex års tid. Foto: Peje Johansson/ Sveriges Radio
Moheda

De kräver svar om Mohedaskolans framtid

4:00 min

Mohedaskolan är den största skolan i Alvesta kommun. Men de elever och lärare som jobbar där får äta i klassrummet, ha samtal i korridoren och lektioner i paviljonger för att få plats. Nu kräver många Mohedabor svar om kommunens utbyggnad av skolan.  

På onsdagskvällen anordnades ett möte i församlingshemet i Moheda, där skolans utrymmesproblem och framtid diskuterades. 150 personer deltog på mötet och krävde ett svar på när skolans lokaler ska renoveras och byggas ut.

– Allt utrymme på Mohedaskolan är använt, varenda kvadratmeter används som läget ser ut i dag. Det är trångt. Vi tycker att vi har gett politikerna ganska mycket tid och har blivit lovade en ny skola i 6 år sedan barackerna kom, säger Jenny Josefsson.

Mohedaskolan är den största skolan i Alvesta kommun med 460 elever. Till nästa hösttermin kommer ytterligare 50 elever.

Kommunalråden Per Ribacke (s), Thomas Jonsson (m) & Thomas Haraldsson (C) deltog på onsdagskvällen möte för att berätta varför utbyggnaden av skolan har dröjt.

De lovade också att den nya matsalen ska vara klar under hösten, så att eleverna kan äta där på vanliga tider.

– Vi känner till situationen på Mohedaskolan och därför tog vi också ett relativt tidigt beslut att göra vid skolan. Sen stöter vi på komplikationer på resans gång som gör att det drar ut på tiden, men så kan det vara ibland, säger Per Ribacke (S).Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista