Thomas Klüft står framför en stor grön buske
Växjö DFF:s VD Thomas Klüft tror att kommunen kommer att satsa på klubben. Foto: Elvedin Basic/ Sveriges Radio
Växjö DFF

Felaktig ansökan kan kosta Växjö DFF miljoner

1:20 min

Växjö DFF ansökte för en månad sedan om drygt 3,6 miljoner kronor av Växjö kommun. Klubben har fått avslag – och vänder sig nu istället till högre instans.  

Växjö DFF ansökte om bidrag på 3.6 miljoner kronor hos kultur- och fritidsnämnden. Sedan nekades föreningen på grund av brister i ansökningen.

Kultur- och fritidsnämnden avslog med hänvisning till att ansökan inte lämnats in i tid, men klubbens VD Thomas Klüft menar att misstaget var ett annat.

– Vi gjorde ett misstag med att skicka in en projektansökan. Vi skulle ha skrivit att det var en verksamhetsansökan och det är något helt annat, säger Thomas Klüft.

Nu försöker klubben igen, men den här gången till kommunstyrelsen i hopp om att få sina välbehövliga pengar.

"Man kan ju inte vänta ett år för att få besked på en idé"

I den nya ansökningen riktar Växjö DFF kritik mot kommunen. De skriver "Det är svårt att arbeta med en samarbetspartner som har långsamhetens regler att följa och dämpar med det viljan att stödja och då är risken stor att detta släcker all entusiasm som föreningen har lyckats skapa".

– Man kan ju inte vänta ett år för att få besked på en idé. Har man då regler som skapar långsamhet i besluten så är det skönt för dem [kommunen] men inte för oss, berättar Thomas Klüft.

"Damfotbollen bidrar med något gott"

Växjö DFF ansöker om tre miljoner kronor fördelat över fyra år och Thomas Klüft tror att kommunen kommer att välja att besluta i klubbens riktning.

– Jag tror att kommunen kommer att vara beredda på att satsa för att damfotbollen bidrar med något gott, framförallt med tanke på klubbens resa mot Champions League, avslutar klubbens VD.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista