Barn leker utomhus med spade och hinkar.
Foto: Anders Ahlgren/SvD/TT.

Missförstånd om okänd man på förskola

1:18 min

Igår gick Vitsippans förskola i Älmhult ut med information om att en okänd man hade försökt locka till sig barn utanför skolan. Nu tycks det hela vara ett missförstånd.

Förskolan gick igår ut och berättade att en okänd man ska befunnit sig utanför skolan och försökt få kontakt med barnen. Men under fredagsmorgonen blev förskolan kontaktad av en man som uppgav att det var han som var den "okända mannen". Och att hans avsikt inte hade varit att locka till sig några barn, utan att han bara hade varit på promenad förbi skolan och då stannat och pratat med barnen.

– Barnen frågade om de kunde få pengar av honom och han ville vara snäll och trevlig och gav de några kronor, berättar Marie Jönsson som är förskolechef.

Händelsen ska ha inträffat två gånger under den här veckan och barnen ska då ha kommit till personalen och berättat att de fått pengar av en man utanför skolan. Personalen reagerade starkt på detta och gick igår ut med information till föräldrar och andra skolor. Marie Jönsson gjorde även en polisanmälan. Hon tycker inte att de har överreagerat på händelsen.

–  Jag är stolt över att vi reagerar starkt och att vi skyddar våra barn så långt det är möjligt. Jag tänker även att våra föräldrar är nöjda med det, säger Marie Jönsson.

Nu har förskolechefen skrivit ett brev med information till alla föräldrar om händelsen.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista