Innebandyspelaren Johan Roos i Växjö IBK. Foto: Växjö IBK
Innebandy

Vipers säkrade hemmafördel och möter Dalen i kvartsfinal

3:09 min

Växjö avslutade seriespelet på bästa möjliga manér när gästande Sirius besegrades i Fortnox Arena med 9-4. Det är ett formstarkt Växjö som blickar mot slutspel och den säkrade fjärdeplatsen i serien innebär hemmaplansfördel.

Johan Roos visade tidigt för gästerna Sirius att det skulle bli en svår match i Fortnox Arena. Med hög fart sköt Johan rakt på Sirius målvakt Hampus Bodin och plockade sedan sin egen retur och vispade in 1-0. Därefter följde några avvaktande minuter innan hemmalaget lade in den övre växeln och gick på knock. 2-0, Ludwig Persson, 3-0 Oliver Johansson och 4-0 André Andersson kom inom loppet av ett par minuter. Gästerna stack emellan med 4-1 innan Växjö åter tog kommandot och gjorde 5-1 och 6-1 genom Filip Kjellsson respektive Ludwig Persson.

Växjö hade bra rörelse både i försvar och i anfall vilket dels gjorde det svårt för gästerna offensivt men också bidrog till bra anfall. Sirius hade en del att fundera på under periodvilan.

I andra perioden lyfte Sirius sitt spel en nivå. Gästerna var mer varsamma med bollen, vilket gjorde att hemmalaget inte fick något gratis. Dessutom inledde Sirius målskyttet i den andra perioden då Johan Eriksson reducerade till 6-2. Till gästernas fördel var också att Växjö drog på sig tre utvisningar. Dessa numerära överlägen lyckades dock inte Sirius förvalta. Hemmalaget stärktes av att de lyckades hantera de numerära underlägena och avslutade perioden på ett bra sätt. Johan Roos gjorde sitt andra mål för dagen som innebar 7-2 och i matchens slutsekunder kunde Filip Kjellsson i minimal vinkel sätta 8-2 när Växjö kunde spela med sex utespelare på grund av avvaktande utvisning på gästerna.

Det gick inte komma ifrån att tredje perioden blev något av en transportsträcka. Detta trots att gästerna gjorde de två första målen i den sista ordinarie perioden. Definitiv spik i kistan blev Manuel Engels 9-4 med bara tre minuter kvar att spela.

Segerresultatet skrevs till 9-4 och det innebär att Växjö säkrar fjärdeplatsen och hemmaplansfördel inför slutspelet. Dessutom gjorde Växjö en totalt sett bra match och lägg där till den fina segern i föregående match mot Mullsjö. Det är ett formstarkt Växjö som nu blickar mot slutspelet. Där laget kommer att möta Dalen, vilket stod klart efter att lag 1-3 valt andra lag och Dalen blev över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista