Thomas Sekelius
Thomas Sekelius från Växjö gör avtryck i Youtubevärlden med sin egen kanal. Foto: Calle Berglund
Växjö

Thomas kanal nomineras till Youtubes stjärngala

4:24 min

Fler personer än alla Växjös invånare följer Thomas Sekelius videoklipp. Nu har Youtubeprofilen från Växjö nominerats i tre kategorier på jättesajtens nordiska stjärngala Guldtuben.

– Jag kollade längst upp på Guldtubens hemsida i tio minuter utan att våga scrolla ner. När jag såg att hag var nominerad i första kategorin frös jag bara till. Det var skitkul, berättar Thomas Sekelius.

Han la ut sin första video för mindre än ett år sedan, när han hade bloggat om smink i en månad. I dag har han över 100 000 prenumeranter på kanalen.
– Folk tyckte att det var bra och ville lära känna min personlighet bättre. Och det gör man inte på ett bättre sett än framför en kamera på Youtube. Vi ville förmedla det på ett annat sätt.  

De videos han lägger upp innehåller allt från sminktips och humor, till personliga tankar om aktuella ämnen.

Nu är Thomas Sekelius nominerad i kategorierna årets stjärnskott, årets style och årets collab, eller samarbete på nordens största Youtube-gala Guldtuben, som avgörs på Cirkus i Stockholm 24 mars.

– Jag tror personligen inte att jag kommer att vinna i någon kategori, men om jag gör det, hade det varit så himla coolt, säger Thomas Sekelius ödmjukt.

Hör en längre intervju med Thomas Sekelius ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista