Ljungby

30-åring åtalas för knivmord

2:24 min

En 30-årig man åtalas i dag misstänkt för att ha knivmördat en 24-årig man i sin lägenhet i Ljungby.

Händelsen inträffade den 21 november i den 30-årige mannens lägenhet i centrala Ljungby och enligt åtalet ska det misstänkta mordet ha gått mycket våldsamt till. 30-åringen ska ha stuckit och skurit 24-åringen med en mattkniv och keramikskärvor i huvud, nacke och hals. Därefter ska han ha sparkat på offret och slagit på honom med en gitarr och sedan hällt kokande vatten över honom.

Misshandeln skadade den 24-årige mannen så allvarligt att han senare avled.

De båda männen hade stämt träff med varandra för att ha en trevlig kväll och spela musik. De drack whiskey och öl och började testa kampsportsgrepp på varandra. Efter detta hamnade de båda i soffan och 30-åringen ska ha uppfattat det som att 24-åringen gjorde närmanden. Något som gjort att 30-åringen känt sig kränkt och arg och som ska ha utlöst bråket. 

Grannar som störts av ljud från lägenheten knackade på och såg då den nerblodade 30-åringen och larmade polis. 

Den nu åtalade 30-åringen nekar till brott utan menar att det hela i slutändan handlade om självförsvar. Åklagare Anna-Karin von Shoultz däremot, menar att han brukat övervåld. 

Rättegången är planerad till den 21 och 22 mars. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista