AIK gör mål på Tingsryd
Foto: Janerik Henriksson/TT
Tingsryd

Tingsryd föll mot AIK i gastkramande batalj

2:47 min

Tingsryd kämpade in i det sista. Men en otroligt jämn match på Hovet slutade i AIK:s favör som vann med 4-3 på övertid. 

Det krävdes fyra perioder ishockey för att sära på Tingsryd och AIK i den femte och avgörande matchen av den hockeyallsvenska finalen.

– Jag är besviken såklart över att vi förlorade. Men jag är enormt stolt över att få vara tränare över det här laget som gång på gång visar att vi hör hemma i den här finalserien. Men då är det ju extra surt att vi förlorar idag eftersom vi gör en riktigt bra match, säger Tingsryds tränare Magnus Sundquist. 

AIK inledde matchen klart bäst – men ju längre matchen skred dess mer arbetade sig gästande Tingsryd in i matchen. Efter Filip Owessons styrning i den tredje perioden stod det klart att det skulle krävas förlängning för att sära på de både lagen.

– Folk trodde säkert när det stod 2-3: "Nu dör Tingsryd", men då sa jag att vi ska visa allihopa att det är gruvligt fel. Vi gör 3-3 och det visar vilken moral vi har och vilka killar det finns i det här laget. Killarna förtjänar mer än det här, säger Magnus Sundquist. 

Där avgjorde Robin Kovacs för AIK. Nu väntar en matchserie mot Mora eller Leksand i bäst av tre.   

– Vi är besvikna nu, men vi måste ta nya tag och jobba vidare när vi vet vilka vi ska få möta. Känner jag det här gänget rätt så är det inga problem att ladda om, säger Magnus Sundquist.

Vilka möter du helst? Mora eller Leksand?

– Det har ingen som helst betydelse. Lika långt till båda ställena, säger Magnus Sundquist.  

AIK–Tingsryd 4-3 (0-0, 3-2, 0-1)

Första perioden: -.

Andra perioden: 1-0 Jonas Almtorp (Jacob Spångberg, Fredrik Hynning), 1-1 Kari Sihvonen (Eric Castonguay, Denny Kearny), 1-2 Eric Castonguay (Robin Olsson, Hannes Johansson), 2-2 Jonathan Andersson (Eric Norin), 3-2 Christian Sandberg (Jonathan Andersson, Daniel Olsson-Trkulja)

Tredje perioden: 3-3 Filip Owesson (Markus Persson, Alexander Ruuttu)

Fjärde perioden: Robin Kovacs (Jacob Spångberg) 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista