Växjö Vipers står och kramar om varandra efter att ha gjort mål.
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.

P4 Kronoberg sänder matchen mellan Växjö och Dalen

3:21 min

Ikväll inleder Växjö Vipers kvartsfinalserien mot Dalen. P4 Kronoberg är på plats och sänder hela matchen på webben från 18.50. 

Det finns en historia mellan Växjö Vipers och Dalen. Förra året menade en spelare i Dalen, i Västerbottenkuriren, att spelarna i Växjö var idioter. 

Johan Roos i Växjö Vipers förklarar vidare. 

– Vi torskade någon match uppe i Umeå och efter matchen tyckte någon spelare i Dalen att vi var ett gäng idioter. Varför vet jag inte riktigt. Men det var ett lite intressant uttalande faktiskt, säger Johan Roos. 

Men ni tycker inte själva att ni är ett gäng idioter?

– Haha. Många som möter oss upplever oss nog som ett gäng idioter. Men om vi har lyckats komma så pass långt under skinnet på dem så att de kallar oss idioter så har vi kommit väldigt långt, säger Johan Roos.

Vad tycker ni om Dalen då?

– Vi är väl inte bästa kompisar med dem. Jag tror inte någon är intresserad av att bli det heller. Det har blivit ganska griniga matcher tidigare också mot Dalen. Fram och tillbaka efter matchen med snack och hot om anmälningar. Det ligger en historia klubbarna emellan som gör att det finns lite extra känslor inför den här matchserien, säger Johan Roos.  

P4 Kronoberg sänder matchen på sr.se/kronoberg eller i appen Sveriges Radio Play, helt gratis, från 18:50. Kommentator är David Faxå. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista