Tingsryds tränare Magnus Sundquist.
Magnus Sundquist var mycket besviken efter förlusten mot Leksand. Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio.
Ishockey

Fördel Leksand i jakten på SHL

3:19 min

Tingsryd fick en tung inledning på matchserien mot Leksand. Gästerna vann första matchen med 3-2 och laget har nu möjlighet att skicka TAIF på semester redan på tisdag.

Tingsryds tränare Magnus Sundquist förvånade många när han valde att byta målvakt inför matchen mot Leksand. Men Wictor Ragnewall gjorde en bra match precis som målvaktskollega Haukeland i Leksandskassen.

Och kanske var det just målvaktsspelet som gjorde att vi hade med oss ställningen 1-1 inför slutperioden. 

När Kevin Ekman Larsson gjorde 2-1 för Tingsryd i början av tredje perioden kändes det som att den fina hemmatrenden skulle hålla i sig. Det var inför matchen över två månader sedan senaste förlusten kom på hemmais. 

Men ett misstag i samband med en tekning i egen zon förändrade matchbilden. Anton Karlsson fick tag på pucken och kunde servera Janos Hari som kvitterade till 2-2. Med åtta minuter kvar kom även ett ledningsmål för gästerna.

Johan Olofsson trampade runt på högerkanten och satte pucken högt och det gick inte att ta miste Ragnewalls besvikelse i målet. Den pucken borde han nog ha tagit.

Tingsryd gav det en ärlig chans och Sundquist valde att spela utan målvakt i nästan tre minuter på slutet. Men pucken ville inte in bakom Haukeland.

Fördel Leksand alltså inför nästa match som spelas nu på tisdag i just Leksand. Blir det en tredje och avgörande match så spelas den på onsdag i Tingsryd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista