Växjö

Första Sports Camp i Växjö var uppskattat

0:59 min

Nu i helgen har personer som lever med funktionshinder testat på olika idrotter i det som kallas för Sports Camp Växjö.

Sports Camp arrangeras för första gången i Växjö av företaget Funka För Livet. 26 deltagare från södra Sverige är på plats för att testa på de olika idrottsgrenarna.

– Vi har haft rullstolsinnebandy, rullstolsbasket och rullstolshandboll. Även bordtennis, tennis, golf och mattcurling med mera, säger projektledaren Victor Gröön.

Funka För Livet arrangerar mässor vanligtvis för personer med någon form av funktionsnedsättning, närstående samt seniorer. Det här är deras första Sports camp, men det blir fler.

– Ja, i maj blir det Kalmar och sedan Ängelholm och Sölvesborg med, säger Gröön.

Enligt honom har helgen varit mycket uppskattad.

– Vi har haft bra flyt och fått många leenden och skratt. Många uppskatta att få komma hit och de har väldigt kul när de prövar de olika sporterna.

På plats finns också många föreningar som utövar sporterna idag och på så sätt kan deltagarna vända sig till dem för att kanske fortsätta med en sport som de är intresserade av.

– Vi hoppas på det sätt att få fler personer som lever med funktionshinder i rörelse, avslutar Victor Gröön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista