Företagsaffär

Visma vill köpa Fortnox

Företaget Visma i Växjö, som levererar redovisningslösningar till olika företag, vill bli större och har lagt ett bud på växjökonkurrenten Fortnox. De vill köpa företaget för 1,4 miljarder och budet är 24 kronor per aktie.

Köpet presenterades under måndagen i pressmeddelanden på Vismas och Fortnoxs hemsidor.

”Vi har imponerats av Fortnox framgångar under de senaste åren och vi ser fram emot att Fortnox kvalitetsprodukter, framgångsrika ledningsgrupp och duktiga medarbetare blir en del av Visma-koncernen. Vi är glada att styrelsen för Fortnox har rekommenderat vårt erbjudande och ser värdet som Visma-koncernen kan ge till nästa steg av utvecklingen av Fortnox verksamhet”, säger Øystein Moan, VD för Visma i företagets pressmeddelande.

Styrelsen i Fortnox rekommenderar aktieägarna att anta Vismas bud. Men Olof Hallrup, som är den störste ägaren och även är ledamot i styrelsen för Fortknox är negativ till ett köp.

Han tycker inte att Vismas erbjudande ska accepteras.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista