Parkeringsgarage under kommunhuset
Parkeringarna under kommunhuset borde kostat 600 kronor i månaden, enligt Skatteverket. Foto: Lars-Peter Hielle/ Sveriges Radio
Växjö

Skatteverket: "P-platserna borde ha kostat det dubbla"

1:27 min

Mer än dubbelt så mycket i månaden. Det borde de cirka 70 kommunanställda i Växjö ha betalat för sina privata p-platser under kommunhuset. Det beskedet har kommunen nu fått av Skatteverket.

– Vi har fått besked att ett rekommenderat pris är 600 kronor i månaden, säger kommunchefen Monica Skagne.

Efter P4 Kronobergs avslöjande om att ett stort antal tjänstemän och politiker under lång tid bara betalat 275 kronor i månaden för en privat parkeringsplats i garaget under kommunhuset, har kommunen nu fått besked från Skatteverket om vad man borde ta betalt för att det ska vara marknadsmässigt.

Nu är det upp var och en som har en P-plats att bestämma om man vill fortsätta hyra platsen eller inte.

– De flesta som har en plats har den nog för att de behöver och tycker att det behändigt att ha en parkering nära sin arbetsplats, så därför tror jag säkert att man vill ha den kvar, men det är upp till var och en att besluta om det, säger Monica Skagne.

Men om tjänstemännen och även kommunen som arbetsgivare riskerar en skattesmäll i efterhand för de billiga p-platserna, vet inte kommunchefen.

– Det är ingen information vi fått ännu, säger Monica Skagne.

Kommunchefen hyr själv en plats för 275 kronor i månaden. Och på frågan om hon kommer att ha kvar den nu när priset höjs, svarar hon:

– Med tanke på att jag flyttar närmare centrum under sommaren så kommer jag inte att behöva ha den längre efter sommaren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista