Ludwig Persson och Niklas Nordén i Växjö Vipers. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Innebandy

Dubbel olycka för Vipers

2:38 min

Inte nog med att Växjö Vipers förlorade den tredje kvartsfinalen mot Dalen med 3-5. André Andersson utgick dessutom med en knäskada och hans medverkande i ödesmatchen i Umeå är osäker.

Dalen inledde matchen mot Växjö ungefär lika bra som kvartsfinalserien i stort. Redan efter en minut så forecheckade Martin Tokos aggressivt på Markus Jonsson och fick loss bollen. Därefter gick Tokos köksvägen och lirkade in bollen bakom Eero Kosonen. Gästerna spelade ett kontrollerat och begåvat försvarsspel och lagets passningar var väl avvägda. Detta gjorde det svårt för Växjö som fick kämpa för att komma till målchanser. För Växjö blev periodens höjdpunkt ett ribbskott. Det blev dock gästerna som summerade första periodens målskytte genom Ketil Kronbergs 0-2 i powerplay. Inte nog med det så utgick Växjös poängkung André Andersson knäskadad i slutet av första perioden.

I den andra perioden inledde Växjö piggt och det gav snabbt resultat. David Östergren uppfattade en bra placerad Manuel Engel och en blixtsnabb pass senare satte Manuel Engel dit bollen bakom Dalens målvakt Måns Parsjö-Tegner. Perioden i övrigt bjöd på tätt och tufft spel dock inga fler mål.

Om den andra perioden var händelsefattig så bjöd den tredje på desto mer. Det tog bara 22 sekunder för Dalen att göra periodens första mål genom Jim Johansson. Det kom dock att bli Niklas Ramirez 2-3 mål som vi minns. Detta efter att han med hög fart bakom Dalens målbur med enhandsfattning flyttade bollen från hans vänstra sida till hans högra och intill Måns Parsjö-Tegners vänstra stolpe. En hårt kämpande Johan Roos var sedan nära att kvittera i boxplay men hans skott tog i stolpen.

Med dryga fem minuter kvar att spela delade Jonatan Andersson ut en tackling på Albin Andersson som dundrade igenom sargen och föll olyckligt in i sekretariatet. Strax därefter gjorde Patrik Suchanek 2-4 för Dalen och det såg nattsvart ut för Växjö.

Hemmalaget och tränaren Niklas Nordén såg dock inte slaget förlorat. Eero Kosonen fick instruktioner att lämna sin målbur och Växjö spelade trots utvisningen då med fem utespelare. Och kämpen Johan Roos lyckades forcera in 3-4. Glädjen blev dock kortvarig för hemmapubliken och Växjölaget då Martin Tokos avgjorde matchen med sitt 3-5 mål i öppen kasse.

I och med förlusten är Växjö tvingade att vinna nästa kvartsfinalmöte i Umeå för att inte säsongen skall vara över.


    

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista