Tingsryds supporterklack Gröna brigaden. Foto: Janne Gunnarsson/Sveriges Radio
Tingsryd

Tingsryd föll i Dalarna – säsongen över

Magnus Sundquist: "Får tårar i ögonen"
4:30 min

Krafterna tog slut för Tingsryd. Leksand vann returmötet i Dalarna med 4-2 och därmed är säsongen över för Tingsryd. 

Leksand tog tag i taktpinnen i inledningen av samtliga perioder och fick utdelning i form av mål. Tingsryd orkade inte kämpa sig tillbaka i matchen och förlorade med 4-2. 

I och med Tingsryds förlust på hemmaplan i den första matchen och dagens förlust i Leksand är en lång säsong över för Tingsryd. För Leksand väntar Modo i en matchserie bäst av sju om en direktplats till SHL. 

– Besvikelse, helt klart. Det är tomt. Just nu är det bara besvikelse. Stolthet får man vänta med att känna efter att man ha smält det här. Det är riktigt surt. Samtidigt får man gratulera Leksand och lyfta på hatten, säger Markus Persson i Tingsryd. 

En tydligt rörd tränare i Tingsryd, Magnus Sundquist, hade svårt att hålla känslorna i schack efter matchen. 

– Det är nästan så jag får lite småtårar i ögonen så här efter. Om någon visste vilket gäng det här är. Om man hade haft en kamera monterad hos oss varje dag.. Vilket gäng.. Dom förtjänar bättre än det här. Men jag är otroligt stolt, säger Magnus Sundquist.  

Leksand–Tingsryd: 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 Johan Porsberger (Janos Hari), 2-0 Johan Olofsson (Martin Karlsson, Tommi Paakkolanvaara) 2-1 Eric Castonguay (Drew Paris)

Andra perioden: 3-1 Jon Knuts (Tommi Paakkolanvaara, Robin Jacobsson), 3-2 Markus Persson (Drew Paris, Joakim Högberg) 

Tredje perioden: 4-2 Martin Karlsson (Johan Olofsson)  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".