Tingsryd firar efter ett mål
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Tingsryd

Tingsryds AIF hyllas efter bragdsäsongen

12 min

Igår tog Tingsryds säsong slut mot Leksand. Men under kvällen och idag har Tingsryd hyllats runtom i hockeysverige för sin bragdsäsong. 

Gunnar Svensson är mångårig tränare, sportchef och agent inom svensk ishockey. 

– Det är definitivt den största positiva överraskningen i svensk ishockeyhistorik. Man kom till Hockeyallsvenskan som nykomlingar, utan att på pappret ha särskilt bra spelare, och har från start till mål undvikit formsvackor. Tingsryd har helt enkelt bara spelat jävligt bra hockey, säger Gunnar Svensson.

L-G Jansson är ishockeyexpert på Radiosporten och fyller i.

– Det är bland de större hockeyprestationerna som en förening har gjort på väldigt många år, säger han.

Mike Zanier, ishockeyexpert på P4 Kronoberg.

– Den resa som Tingsryd har haft har varit helt otrolig. Alla hade förväntat sig att Tingsryd skulle hamna i en svacka och komma ner på jorden igen. Men de bara körde på. Nä, Tingsryd har haft ett fantastiskt år, säger Mike Zanier.

I ljudklippet ovan kan ni höra ett kollage från Tingsryds säsong samt tränaren Magnus Sundquist som lämnar besked om sin egen framtid.

– En hel del klubbar har ringt mig, faktiskt. Det är jag ju glad för. Det är ju det här man lever för. Om man kan få köra sin egen stil och får beröm för det så blir man ju glad. Jag är stolt över att vara intressant för andra klubbar, säger Magnus Sundquist.

– Men jag har inte en tanke i världen på att lämna det här på något sätt. Min prioritering är fortfarande Tingsryd, säger Magnus Sundquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista