Modou Barrowshyllar Araby
Premier League-spelaren Modou Barrow minns och hyllar uppväxten på Araby i Växjö. Foto: Simon Galloway/ TT
Växjö

Premier League-stjärnans hyllning till Araby

Den förre österspelaren och nuvarande Premier League-spelaren Modou Barrow har inte glömt sina rötter. I ett inlägg på Facebook förklarar han sin kärlek till bostadsområdet Araby i Växjö, där han växte upp. "Allt jag kan säga om Araby är det kommer alltid att vara i mitt hjärta", skriver han.

Premier League-spelaren Modou Barrow kom till Sverige som 11-åring och växte upp på Araby i Växjö. Efter flera år med juniorfotboll i Östers IF gick han 2011 vidare till Mjölby och sedan IFK Norrköping.

I dag har Modou Barrow tagit sig hela vägen till Swansea i engelska Premier League. Men han har inte glömt sina fotbollsrötter och uppväxten i Araby.

I ett inlägg på filmprojektet Play Rewinds Facebooksida hyllar han bostadsområdet där han växte upp och uppmuntrar alla unga att jobba vidare, visa respekt och vara stolta över att vara från Araby.

"Allt jag kan säga om araby, är det kommer alltid att vara i mitt hjärta. Jag har aldrig älskat nån annan stadsdel mer än va jag älskar araby. De är där allt började för mig, allt pga kärleken från folket som jag växte ihop med. Alla har stöttat mig med fotboll för att komma där jag är idag. Inshallah, de kommer mera. Jag vill säga till alla unga i Araby att fortsätta kämpa på, det gjorde jag", skriver Modou Barrow i inlägget.

Han hälsar också att han kommer till Araby för en fotbollsturnering till sommaren, och avslutar:

"Unga, va stolta att ni är från araby, och jobba hårt. Jag vet det kan vara svårt ibland. Men mycket viktigt ni fortsätter jobba hårt med mål. Gud hjälper oss alla att nå våra drömmar. Jag älskar er alla. Ni är underbara alla!!! Araby i mitt hjärta..."


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista