Oliver Rosengren poledance
Oliver Rosengren lämnade Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna när det bjöds på lättklädd dans runt en stång. Foto: Pressbild/Oliver Rosengren
Sverige

SKL bjöd på pole dance – Växjöpolitiker reste sig och gick

3:10 min

Det bjöds på pole dance-underhållning på Sveriges Kommuner och Landstings kommundagar. Politikern Oliver Rosengren (M) från Växjö var en av dem som reste sig och gick därifrån.

Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna pågår just nu, och under gårdagens middag stod även den mer lättklädda underhållningen på menyn, rapporterar SVT Uppsala.

SKL hade anlitat artister - som jobbar för Barnkanalen och som hade utlovat trolleri, jonglering och akrobatik. Men ett nummer uppfattades snarare som striptease runt stång.

Den moderata växjöpolitikern Oliver Rosengren var där och han var en av dem som gick därifrån. Och enligt honom så var det många som gjorde samma sak och stämningen var upprörd utanför.

– Jag trodde först att det skulle bli något roligt, men det blev det inte, utan det var det här som var underhållningen. Det tyckte inte jag var lämpligt, det kändes obekvämt, så jag reste mig upp och gick, säger moderaten Oliver Rosengren till P4 Kronoberg.

Showen stoppades efter en stund och arrangörerna gick upp på scenen och bad om ursäkt.

– Det känns inte rimligt att ha den här typen av underhållning på en seriös konferens, säger Oliver Rosengren. I ljuset av den kommunalskandal som varit aktuell så blir det ju särskilt märkligt att man väljer den här typen av underhållning.

Aida Begovic som undervisar i pole dance i Växjö förstår inte reaktionerna. Hon tycker att det är fel att blanda ihop striptease och pole dance.

– Det var väldigt längesedan som pole dance och strip separerade från varandra. Det är numera en elitidrott också, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista