Sven Johannesson lämnar över klubban till Martin Jonasson
Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio.
Östers IF

Röda siffror i fokus när Östers IF valde ny ordförande

1:10 min

Ett negativt eget kapital på 2.4 miljoner låg i fokus när Martin Jonasson valdes till ny ordförande på Östers IFs årsmöte. 

Östers IF hade under måndagskvällen årsmöte på Myresjöhus Arena. Årsmötet kan ha varit rekordkort – det varade i strax under en och en halv timme. 

På mötet breddade Östers IF sin styrelse till åtta styrelsemedlemmar. Klart stod också att Martin Jonasson, som väntat, tog över ordförandeskapet i klubben efter Sven Johannesson.

Öster lyckades inte nå upp till den budget man budgeterat för under 2015. Till följd av detta har koncernen nu ett eget kapital på minus 2.4 miljoner kronor.

Ett huvudbry såklart för klubbens nya ordförande Martin Jonasson.  

– Det är en överskuggande boll som måste tas om hand. Vi kan inte äventyra ekonomin på sikt i klubben. Vi kan inte göra av med mer pengar än vad vi har. Det finns inte. Och vi har en plan för hur vi kan komma tillbaka. Och det bygger såklart på att vi får sportsliga framgångar med oss, säger Martin Jonasson. 

Det gick att utläsa av det som sades på årsmötet att Öster snarare än senare behöver avancera till Superettan för att vända på klubbens dåliga ekonomi.

– Det som händer om vi inte gör det är att vi får anpassa kostymen ytterligare, förklarade Martin Jonasson.

Ska ni begära mer driftsbidrag av Växjö kommun?

– Det har jag inga kommentarer till. Jag har inte börjat jobba än, säger Martin Jonasson.  


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista