Fd eu-parlamentarikern Eva-Britt Svensson, Växjö. Foto: Anne Marchal/ Sveriges Radio
Före detta EU-parlamentarikern Eva-Britt Svensson (V) är skakad av självmordsattackerna i Bryssel. Foto: Anne Marchal/ Sveriges Radio
Växjö

Eva-Britt Svensson: "Så många som kan ha varit där"

Eva-Britt Svensson om attackerna i Bryssel
1:44 min

Växjöpolitikern Eva-Britt Svensson (V) har jobbat flera år som europaparlamentariker i Bryssel. Hon är omtumlad av morgonens självmordsattacker och berättar att hennes efterträdare Malin Björk (V), blev ögonvittne till bomberna.

– Vår EU-parlamentariker Malin Björk (V) som jag anställde hade precis landat från New York och stod i tullen. Det exploderade precis ovanför henne, berättar Eva-Britt Svensson.

Hon har fått veta att Malin och de andra svenska EU-politikerna i parlamentet är i säkerhet. Men hon oroar sig över andra kollegor och vänner från Bryssel.

– Det är ju så många andra från andra länder som jag också känner. Jag har fått besked från en del, men det är så många som kan ha varit där, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".