Sjön Åsnen.
Fiskevårdsområdet polisanmäler tjuvfiske i Åsnen. Och de anser sig vara säkra på vem som är skyldig. Foto: Sveriges Radio
Kronoberg

Tjuvfiske anmäls i Åsnen: "Vi har många vittnen"

0:51 min

Åsnens fiskevårdsområde har polisanmält ett större tjuvfiske som skett i sjön. Man misstänker att stora mängder fisk har tagits upp under en längre tid.

Det misstänkta tjuvfisket upptäcktes i höstas, efter att flera tips kommit in.

– Då var tillsyningsmännen ute och pratade med honom och han sa att han hade fiskerätt. Först fick inte tag i vattenägaren, men när vi till slut fick det gav han oss tillstånd att ta upp näten, berättar Gösta Hyltén Cavalius som är ordförande i fiskevårdsområdet.

Hur allvarligt ser ni på det här?

– Det är jättegrovt och vi ser det som en form av stöld, helt enkelt. Om man tar höstens fiske och fisket i år, så skulle vi uppskatta det till sexsiffriga belopp.

Efter polisanmälan anser fiskevårdsområdet att de är säkra på vem som är skyldig till tjuvfisket.

– Vi har många vittnen och han har till och med varit så fräck att han har skrivit sitt eget telefonnummer på lapparna som sitter på bojarna, säger Gösta Hyltén Cavalius.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista