Andreas Stockenberg, tränare i Alstermo handboll och Tomas Lundberg, assisterande tränare. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Alstermo

Alstermo IF förlorade föreningens sista match någonsin

3:45 min

Alstermo IF avslutade sin sista handbollsmatch någonsin med en förlust. Efter att ha uppnått sitt sportsliga mål blickar nu föreningen framåt mot en ny och spännande framtid.

Alstermo IF var allsvenska nykomlingar inför säsongen, men det har inte varit ett försynt lag som nu genomfört 26 matcher. Målet att stanna kvar i Handbollsallsvenskan är uppnått och nu blickar man framåt.

Inför matchen berättade föreningen att Alstermo IF inte längre kommer spela några handbollsmatcher.

Handbollssektionen från föreningen bryter sig ut och bildar en egen förening vid namn Amo Handboll. Man kunde också bekräfta att föreningens huvudsponsor följer med till Amo Handboll och utökar det ekonomiska stödet.

"Vi har inte tillräckligt bra spelare att byta in"

Säsongen avslutades med en förlust mot Önnered, vilket innebär att Alstermo slutar precis ovanför negativ kvalplats. Tränare Andreas Stockenberg är inte helt nöjd med tabellplaceringen.

– Huvudmålet var att klara nytt allsvenskt kontrakt till 2016-17, men sen så kanske jag hade hoppats på att vi skulle vara lite högre i tabellen. Med sex omgångar kvar ligger vi sjua och har tre poäng upp till fjärdeplatsen. Men vi håller inte serien ut. Delvis för att vi inte har tillräckligt stor trupp, vilket gör att vi är beroende av att ha hela laget friskt.

– När Andreas Palmay (avslitet korsband), Joseph Davis (axelinflamation) och Daniel Steen (bruten fot) försvinner, så har vi inte tillräckligt bra spelare att byta in. Då blir det en nivåsänkning som vi inte har klarat av. Jag är lite besviken på hur vi avslutar dessa sista omgångar, jag hade hoppats att vi hade hamnat lite högre med lite fler poäng. Som helhet: vi har gjort det okej, fortsätter tränaren.

"Industrier och handboll, så är det ute i skogen"

Nu lägger Stockenberg denna säsong bakom sig och blickar framåt, även om det inte är helt klart att han själv fortsätter i den nya skruden som Alstermos handboll kommer ta.

– Vi ska sätta oss ned, jag och klubben, och diskutera detta på tisdag. Nu ska vi först smälta detta och sen äta ägg och sill i påsk. Det är inte alls omöjligt att jag fortsätter. Det som nu kommer bli Amo Handboll är det som betyder något för de 800 som bor här. Det är det som samlar, driver och betyder något för folket. Industrier och handboll, så är det ute i skogen. Nu hoppas vi på att fler sponsorer sluter upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista