ordf lärarförbundet
Anne-Lie Nilsson, ordförande i Lärarförbundet i Växjö kommun. Foto: Roger Bergvik / Sveriges Radio.

Lärarförbundet: "En blixt från klar himmel"

"Vi borde ha fått information tidigare"
1:10 min

Anna Tenje och Ulf Hedin, (M), föreslår att man ska integrera ett äldreboende med en förskola i Växjö. Det är ett förslag som tagit Lärarförbundet på sängen.

För förskollärarnas räkning säger Anne-Lie Nilsson, Lärarförbundets ordförande i Växjö kommun, att man ännu inte har så mycket att så mycket att säga om förslaget att samordna äldre- och förskoleverksamhet.

– Det här har ju kommit som en blixt från klar himmel. Vi är nyfikna att ta del av mer information för vi har inte hört något om detta tidigare. Jag tycker att vi borde ha fått information tidigare eftersom vi har ett samverkansavtal i Växjö kommun och ska vara med tidigt i olika processer.

"Man kan säkert samarbeta med andra parter"

Anne-Lie Nilsson tycker att det viktiga är att de åtaganden som finns för förskolans verksamhet säkerställs först.

– Sedan kan man säkert samarbeta med andra parter, både med funktionshindrade barn, som vi har gjort förr, och givetvis också med äldre, men det måste fungera praktiskt och vi måste göra förskolans uppdrag i första hand.

Anne-Lie Nilsson tror att det finns en risk att personalen inte räcker till.

– Barngrupperna är stora i dag så man kanske inte kan komma in till matsalen i ett äldreboende med 25 barn.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".