Simon och Tim
Simon & Tim tävlade i Svensktoppen nästa 2015. Foto: Foto: Anton Yngvesson/Sveriges Radio
Kronoberg

På väg mot topplistorna? Sök med din låt!

3:05 min

Nu är det bara några dagar kvar av inskicket till Sveriges radio P4:s musiktävling Svensktoppen nästa! Fram till 1 april kan du skicka in din nyinspelade låt för att tävla om en plats i länsfinalen i Kronoberg. HÄR finns all info du behöver om tävlingen.

Från 1 mars till 1 april 2016 kan du skicka in ditt bidrag till P4:s nationella musiktävling Svensktoppen nästa. Om ditt bidrag sedan väljs ut av den lokala jurygruppen fortsätter tävlingen med radioinspelning och den lokala delfinalen i Kronoberg.

Går du vidare därifrån, väntar sedan riksfinal med åtta finalister från landet i till sommaren.

2015 års vinnare i Kronobergs län Simon & Tim har många härliga minnen från tävlingen och allt den har givit deras musikkarriärer.

– Det har betytt otroligt mycket. Bara inom coverbranschen så har vi fått en skjuts uppåt, säger Simon Sahlström.

– Många som har hört oss kommer ofta fram och önskar låten "Soul on fire"  som vi tävlade med. Att då få spela sin egen låt är jättestort för en musiker, säger Tim Lööv.

Vad skulle ni ge för råd till de som vill skicka in bidrag i år?

– Ge järnet och spara inte på någonting. Allt räknas in med kläder, show och musik. Man ska inte mesa, det är bara att köra, säger Simon Sahlström.

Tim, du har lyckats komma med bland de nio bidragen som får tävla i Linnéparken tre gånger. Vad är ditt recept?

– Jag försöker alltid göra det så svängigt som möjligt och hitta hooken i en låt. Folk ska inte kunna sluta att nynna på den, då har man nått sitt mål.

Förra året skickades 845 bidrag in till Svensktoppen nästa och 125 artister valdes sedan ut för att tävla på P4:s lokala scener runtom i landet.

Din tävlingslåt får vara max fyra minuter lång och ska vara skriven och inspelad av dig eller ditt band i studiomiljö.

LYCKA TILL !


Skicka in ditt bidrag till Svensktoppen nästa! på svensktoppennasta.kronoberg@sverigesradio.se eller via post på Svensktoppen nästa!, Sveriges Radio, 359 40, Växjö.
All info om hur du fyller i tävlingsblankett, artistformulär och biografi, samt skickar ljudfil och foto finns HÄR.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista