Inbrottstjuv i farten. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Inbrottstjuv i farten. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Kronoberg

Flera inbrott i länet under påskhelgen

Under natten till tisdagen, alternativt tidigare under påskledigheten, har flera inbrott skett i länet.

Hotell Rådmannen i Alvesta fick påhälsning av någon eller några tjuvar natten till tisdagen. De tog sig in genom ett källarfönster och bröt upp ett kassaskåp. Exakt vad de fick med sig är dock oklart just nu, en teknisk undersökning kommer att göras under dagen.

En verkstad i Norrhult, på Industrigatan, fick också besök av inbrottstjuvar under natten. Även där är det oklart vad som har stulits men en brottsplatsundersökning kommer att göras under dagen.

På Vintervägen i Växjö har ett inbrott anmälts natten till idag. Det har skett i en lokal där det enligt polisen hålls någon form av daglig verksamhet. Man har slagit in ett fönstret till entrédörren och letat igenom lokalen. Vad gärningsmannen fått med sig är oklart.

Företaget Vidas lokaler i Alvesta hade också ovälkomna gäster under helgen. Vad som stulits är oklart.

Att inbrotten skedde under påskledigheten behöver inte vara en slump, menar polisen.

– Det skulle kunna finna ett samband med att det är ledighet, att tjuvar tycker det är ett bra tillfälle eftersom chansen att bli upptäckt är mindre, säger Andreas Jörnefeldt, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista