Lotta Engberg och Hasse Andersson
Lotta Engberg och Hasse Andersson turnerar ihop i sommar. Första turnéstoppet blir Ekvallen i Kosta 14 juli. Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio
Kosta

Lotta & Hasse laddar för sommarturnén

1:43 min

I sommar ger sig två av Sveriges mest folkkära artister, Lotta Engberg och Hasse Andersson, ut på turné. Det första stoppet blir 14 juli på Ekvallen i Kosta, där duon träffades i dagarna för att planera turnén.

Lotta Engberg körade i Hasse "Kvinnaböske" Anderssons band på 1980-talet. Sedan dess har de aldrig jobbat ihop på scenen.

Nu planerar de en hel sommarturné, med en ny svängig hitlåt, gäster och publikunderhållning med sig på scenen.

– Fy så skoj, detta ska bli. När jag fick frågan om Hasse och jag skulle åka på turné tillsammans kunde jag inte hålla mig. Det kommer bli genuin, äkta glädje med musik på alla sätt och vis, säger Lotta Engberg.

– Vi har skrivit en låt som vi ska börja spela in på fredag. Den ska bli en hit i sommar tänkte vi, säger Hasse Andersson.

Turnépremiären blir 14 juli i Kosta, där duon träffas i dagarna för att planera turnédetaljerna.

– Vi har två dagar för att fota och påta ner drömmar och förhoppningar om vad vi ska framföra på scenen. Låtar, vad vi ska hitta på för bus, hur vi ska engagera publiken, vilka vi ska sjunga duetter med. Det är egentligen det roligaste arbetet av allt, säger Lotta Engberg.


 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista