Nyårsfyrverkeri i Åre. Foto: Pontus Lundahl/TT.
Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att det inte ska skjutas några fyrverkerier vid Växjösjön under Valborg. Foto: Foto: Pontus Lundahl/TT.
Växjö

Inga valborgsraketer över Växjösjön

0:58 min

Under årets valborgsfirande vid Växjösjön så kommer inga kommunala fyrverkerier lysa upp himlen. P4 Kronoberg har tidigare rapporterat om förslaget till fyrverkeriförbud i staden och nu har Kultur- och fritidsnämnden tagit beslutet.

– Vi ska rätta oss efter demokratiskt fattade beslut och det kommer att tas upp i fullmäktige i april. Men jag tror inte att det kommer att hända någontting där eftersom vi har haft det i kommunstyrelsen innan, säger Eva Johansson (C), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Hon säger till Smålandsposten att förslaget om fyrverkeriförbud hittills bara fått positiv respons.

Och eftersom det kommer att behandlas i fullmäktige två veckor innan Valborgsmässoafton, blir det inga kommunala fyrverkerier under firandet vid Växjösjön i år.

– Då kan vi som Växjö kommun ju inte ta ett beslut om att bryta mot lagen direkt, det känns inte okej, säger Eva Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista