Höckert, Ravelli, Grönevik
Andreas Ravelli coachar kändislaget med bland andra biskopen Fredrik Modéus, Ludwig Ernstsson och landshövding Kristina Alsér, som möter P4 Kronobergs fotbollslag under ledning av Hanna Höckert (t.v) och Klara Grönevik (t.h). Foto: Montage: Jonatan Bergman/ Sveriges Radio.
11 länder 1 mål

Ravelli coachar kändislag med biskop och landshövding

Andreas Ravelli: "Jag har ett fantastiskt lag på gång"
4:21 min

Andreas Ravelli blir coach för kändislaget som ska möta radions lag den sjätte juni. Det deklarerade han själv utan möjligt tvivel i dagens morgonradio. Och han har redan avslöjat tre spelare.

Den sjätte juni möter radiolaget ett kändislag på Araby Park Arena. Nu är det klart att Andreas Ravelli blir coach för laget. 

– Jag har ett fantastiskt lag på gång. Jag har kopplat in alla mina gamla kompisar från Öster, IFK Göteborg och landslaget. Jag har pratat med Leif Widén, om ni kommer ihåg honom.. Jag har till och med ringt 'Svennis', säger Andreas Ravelli. 

Ravelli har vunnit två SM-guld med Öster och spelat 41 landskamper för det svenska landslaget. Han har redan tre namn klara för kändislaget.

– Ludwig Ernstsson. En fantastisk kille som har varit proffs i Österrike, säger Ravelli och fortsätter:

– Sedan har jag en kille som har väldigt nära kontakt med himlaväsen och, portar dit upp och sådant. Han ska jag få hjälp av också. Biskopen Fredrik Modéus har lovat att vara med.

– Sedan har vi hon som bestämmer över hela Kronoberg. Kristina Alsér. Det är starka krafter, skrattar Andreas Ravelli.   

Här är kändislaget:

Målvakt
Högerback: Kristina Alsér, landshövding.
Mittback:
Mittback:
Vänsterback:
Mittfältare:
Mittfältare:
Mittfältare:
Mittfältare:  
Anfallare: Ludwig Ernstsson, tidigare fotbollsspelare i Öster. 
Anfallare: Fredrik Modéus, biskop.

Coach: Andreas Ravelli, tidigare fotbollspelare i Öster. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".