Allan Nicklasson har aldrig missat ett Växjölopp. Nästa år är det 50-års jubileum. Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio
Allan Nicklasson har aldrig missat ett Växjölopp. Nästa år är det 50-års jubileum. Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio
Lessebo

Allan har sprungit alla Växjöloppen

"Det gick betydligt fortare då"
1:09 min

Sedan starten 1968 har Allan Nicklasson i Lessebo alltid gått i mål – varje år. Han har sprungit alla 49 Växjölopp och nästa år blir det 50-årsjubileum

– Jag tycker det är skönt och jag motionerar alltid på morgonen. Jag cyklar ibland och kör crosstrainer, säger Allan Nicklasson om varför han gillar att springa.

Han minns hur det var det första loppet när han var 23 år gammal. Då gick starten på I 11:s övningsfält. Då gick det fortare att springa minns Allan.

Han minns även vad han hade för utrustning det första året. Och den var så klart väldigt annorlunda mot dagens moderna kläder.

– Jag hade gymnastikskor och jag tror att jag hade en polotröja. Det skulle man ju inte ha haft idag, säger Allan Nicklasson.

Undrar ni vad Allan Nicklasson hade för tid i årets Växjölopp, det 49:e på raken för honom? Han sprang 10 km på tiden 57:12!


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".